14:10 ч.

11.01.18

1 мин.

0

1

0

Ще се приватизират части от дружества от забранителния списък

от редактор |

Ще се приватизират части от дружества от забранителния списък

Народните представители приеха на второ четене промени в Закона за приватизацията и следприватизационния контрол. Според промените решение за приватизация ще се приема от Народното събрание, по предложение на Министерския съвет, за включени в забранителния списък търговски дружества с повече от 50% държавно участие в капитала или обособени части от тях или за отделни обособени части от имуществото им. Както досега изключение правят обособените части от лечебни заведения, включени в списъка.


Депутатите приеха и предложението започнатите от Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол до влизането в сила на този закон процедури да се довършват по новия ред.


Председателят на Комисията по европейски въпроси и депутат от БСП Кристиан Вигенин заяви: „Ще бъде прекратена практиката дружества в забранителния списък да бъдат разпродавани без решение на НС". „Законопроектът беше вкаран в дневния ред на Народното събрание единодушно, което е парадоксално. След това беше приет единодушно в комисия, дискусиите бяха конструктивни", припомни той. „Подкрепата на решението показва зрелостта на Народното събрание и желанието му преди всичко да бъде защитен интересът на държавата и гражданите", каза още Кристиан Вигенин.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 12:50 · 18.01.2018
Ако имаш упорити гъбички по краката ,не чакай да ти паднат ноктите.Ако нищо не помага да се спасиш от тях -не губи надежда -опитай с този мехлем премахва ги завинаги http://bit.ly/2oOsQJq
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент