Работодатели се срещат с кандидати за свободните постове

Работодатели се срещат с кандидати за свободните постове | StandartNews.com

Наскоро стартира стратегическа инициатива за привличане на кадри от региони с висока безработица за най-големите работодатели от Тракия икономическа зона (ТИЗ) в района на Пловдив, организирана от JobTiger.

По време на Информационни дни на кариерата представители на Сенсата Технолоджис България, АББ България, Белла България, Кауфланд България, Либхер Хаусгерете – Марица, Биомашиностроене и Галакси Инвестмънт Груп ще се срещнат с потенциални кандидати от общини с висока безработица. Срещите с работодателите ще се проведат както следва:

- 24 януари (вторник) – Ловеч, хотел Президиум Палас, 17:00 - 20:00

- 28 януари (събота) – Сливен, Читалище "Зора", 10:00 - 13:00

- 04 февруари (събота) – Стамболийски, Читалище "Н. Й. Вапцаров", 10:00 - 13:00

- 10 февруари (петък) – Монтана, хотел "Огоста", 17:00 - 20:00

- 11 февруари (събота) – Бяла Слатина, Читалище "Развитие-1892", 10:00 - 13:00

Представители на компаниите ще присъстват на събитията, за да презентират свободните позиции и изискванията към тях. При готовност от страна на кандидатите могат да се проведат и интервюта на място. Ще бъде представена и информация за възможностите за преместване и условията на живот в Пловдив. Община Пловдив заявява подкрепата си за проекта и готовност да осигури достатъчно места в училищата и детските градини за записване на децата при преместване на цели семейства. Ключово е изграждането на жилища за индустриални работници, което предстои по проект на „Клъстер Тракия икономическа зона".

Организаторите от JobTiger, с подкрепата на фондация "Тръст за социална алтернатива", ще проведат предварителни срещи както в градовете на събитията, така и в близки населени места, на които ще разяснят на търсещите работа как могат да се подготвят за срещата с работодателите. Избрани са общини, с равнище на безработица по-високо от средното за страната. С най-висок процент безработица са общините Бяла Слатина и Криводол, съответно 40,36% и 44,47%.

Подготвителни срещи: Ловеч - 19 януари; Сливен - 25 януари; Перущица - 30 януари; Кричим - 31 януари; Стамболийски - 01 февруари; Лом - 06 февруари; Кнежа - 06 февруари; Койнаре - 07 февруари; Монтана - 07 февруари; Криводол - 08 февруари; Мизия - 08 февруари; Бяла Слатина - 09 февруари.

От близките общини, в които е имало подготвителни срещи, има предвиден автобусен транспорт в деня на събитието.

Индустриалните предприятия в ТИЗ доведоха до икономически бум в Пловдив и региона в последните години. Логично следствие е развитата икономика да продължава да расте и да разкрива нови работни места. Над 5000 работници са необходими на предприятията в зона „Тракия" през 2017 г., като това включва както над 3000 нискоквалифицирани работници, така и специалисти със средно специално или висше образование.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай