15:40 ч.

03.09.18

1 мин.

0

4

0

Работодатели се оплакват, че летните отпуски затрудняват бизнеса

от редактори |

Работодатели се оплакват, че летните отпуски затрудняват бизнеса

Половината от фирмите пропускат поръчки по време на летния сезон, заради отпуските на служителите. Това показва проучване на Българската търговско-промишлена палата, цитирано от БНР.


Половината от бизнеса изпитват трудности в месеците юни и юли, заради многото служители, които ползват летен отпуск. 26% от мениджърите се оплакват, че заради болнични и липса на кадри компаниите им пропускат да реализират по-добри резултати. Друга една-четвърт от фирмите също отчитат, че почивките се отразяват не много добре на бизнеса им, но рядко са пропускали поръчки.


Въпреки, че графиците за отпуските вече не са задължителни, 44 на сто от фирмите ги използват и планират спрямо поръчките. Близо 20 на сто от анкетираните работодатели пък са въвели ограничения в ползването на летните отпуски, като например броя дни, до който може да е почивката. Обичайно в летния сезон отпуските са с продължителност от пет до десет дни.
Бизнесът настоява и за по-голям контрол върху ползваните болнични.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 15:31 · 04.09.2018
То човек ако пита работодателите те ще ти кажат че по принцип най доволни ще са от хуманоидни роботи без нерви,чувства и с желание за работа от сутри до вечер без почивка и през нощта!!!
Потребител · 09:42 · 04.09.2018
То това е все едно да питаш работник, дали 20 дни отпуска са му достатъчни или дали му стига заплатата, която получава?
Защо работодателите не разсъждават малко по тези въпроси или някой от нашите псевдо журналисти да се сети да ги попита...
Aze · 08:31 · 04.09.2018
То ако пита човек работодателите отпуски въобще не трябва да има, а работната седмица трябва да бъде седемдневана, с по 12-часов работен ден.
Потребител · 16:41 · 07.09.2018
@Aze малко е 12 часа- това затруднява "работодателите" ( крадливата измет която изяде хляба на хората)
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент