17:10 ч.

16.06.17

1 мин.

0

0

0
Продадоха 4,6% повече нови коли

2 457 нови коли са продадени в България през месец май, обявиха от Европейската асоциация на автомобилните производители (ACEA). Това е ръст с 4,6% спрямо същия месец на миналата година. Общо за първите пет месеца на годината в страната са продадени 11 543 нови автомобила, което е ръст с 16,3% на годишна база. Данните показват, че след рекордния скок на продажбите през март от 34,8%, през април и май също има стабилно увеличение на сделките с нови коли. Това е добър знак за икономиката и показва, че все повече фирми и граждани имат по-високи доходи, което им позволява покупката на нов автомобил.
През месец май най-голям ръст в продажбите на нови коли в ЕС се отчита в Хърватия (34,1%), Унгария (28,6%) и Холандия (26,7%). Спад на продажбите има в Гърция (-20,9%), Кипър (-9,7%), Великобритания (-8,5%) и Ирландия (-7,9%).


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент