Прекратена е процедурата за концесия на Летище Пловдив

Прекратена е процедурата за концесия на Летище Пловдив | StandartNews.com

Правителството прекрати процедурата за концесия на Летище Пловдив. Това се случи по предложение на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

Министерският съвет беше определил за концесионер участника в процедурата за предоставяне на концесия – Консорциум между „Хайнан" и „Пловдив Еърпорт Инвест". Класираният на първо място участник е информирал за невъзможността да сключи концесионен договор.

Законът за концесиите поставя в оперативната самостоятелност Министерския съвет да реши дали да предложи на класирания на второ място участник в процедурата, да сключи концесионния договор. Установена е съществена разлика в офертите на участниците, класирани на първо и второ място.

Новият Закон за концесиите е приет след приемане на решението на Министерския съвет за откриване на процедура за предоставяне на концесия на летище Пловдив. Икономически и правно оправдано е процедурата за предоставяне на концесия на летище Пловдив, да бъде проведена при условията и по реда на новия Закон за концесиите, се уточнява в прессъобщението от Министерския съвет.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай