17:40 ч.

05.06.18

2 мин.

0

2

0

Посрещаме китайския премиер на 7 юли

от Стандарт |

Посрещаме китайския премиер на 7 юли

Министър Караниколов обсъди с колегата си Джон Шан предстоящата визита на Ли Къцян у нас, с г-н Мяо Вей дискутираха изграждането на съвместен индустриален парк в България


Престоящото посещение на китайския премиер Ли Къцян у нас бе една от темите на разговора между министъра на икономиката Емил Караниколов, който е на посещение в Пекин, и Джон Шан, министър на търговията. Визитата на Ли Къцян  в България ще е съчетана с провеждането на 7-та Среща на правителствените ръководители на Инициативата „16+1" на 7 юли 2018 г.


„Приемаме тази визита за приоритетна, а предстоящата инициатива определяме като важен механизъм за стимулиране на инвестиционните, търговско-икономическите, културните и други връзки с Китай", заяви икономическият министър.


Джон Шан го увери, че ще насърчи китайските фирми да инвестират в България и да внасят повече български стоки, особено от земеделския сектор.


През 2018 г България ще бъде домакин и на друга важна проява – Срещата на местните лидери на 16+1, която ще се проведе в Пловдив през есента. Караниколов и Шан  обсъдиха още провеждането на следващата сесия на Смесената комисия в Китай, чийто председател за българската част е българският министър.


Той даде предложение Смесената комисия да бъде съчетана с негово следващо посещение в Китай, свързано с участието му в Китайски международен панаир за вносни стоки, който ще се проведе на 5-10 ноември 2018 г. в Шанхай.


Предложение за сътрудничество в областта на индустрията, търговията и информационните технологии бе обсъдено по време на официалната среща между Караниколов и министъра на индустрията и информационните технологии на Китай г-н Мяо Вей в Пекин. Срещата е част от официалната визита на българския министър в Китай.


Двамата министри дискутираха идеята за изграждане на съвместен индустриален парк в България. За тази цел бе изразена готовност за сътрудничество от страна на Китайския център за развитие на информационната индустрия (КЦРИИ) към Министерството на индустрията и информационните технологии.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 08:31 · 18.06.2018
Мощен лек срещу гъбички по ноктите на краката ги премахва завинаги !Ако страдаш от тази досадна болест опитай този мехлем - може да се спасиш от страданията завинаги !
http://bit.ly/2z8r3yF
Потребител · 18:18 · 05.06.2018
O4akvam golemi kragbi i dalaveri , toi idva da iska neshto neisgodno sa nas , no ponege nashte politizi sa neuki, al4ni i prosti hora , shte prodad't d'rgavata sa g'lti stotinki .
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент