17:30 ч.

31.08.17

1 мин.

0

2

0

ОТ СЪБИТИЕТО НА "СТАНДАРТ": Отпушват 138 милиона лева за бизнеса

от Наталия Малчева |

ОТ СЪБИТИЕТО НА "СТАНДАРТ": Отпушват 138 милиона лева за бизнеса

Две нови процедури по оперативна програма "Иновации и конкурентноспособност 2014-2020" ще бъдат отворени скоро. Те са на стойност съответно 71 милиона и 67 милиона лева и са за енергийна ефективност и предприемачество. Това обясни зам.-министърът на икономиката Александър Манолев на дискусията "Да! На българската кикономика", организирана от в. "Стандарт" и КРИБ в Благоевград.


Досега по програмата само в региона на Благоевград са изплатени реални проекти за 8 милиона лева, обясни Манолев. Той обясни, че Благоевград има огромен потенциал за икономическо развитие и това е видно по всички показатели. Той е на 7-мо място в страната по дял в БВП с 2,5 милиарда годишно и ръст от 3 % всяка година. Важността на магистрала "Струма" се обуславя и от търговските ни отношения с Гърция, допълни Манолев.


През първите три месеца на 2017 година стокооборотът с южната ни съседка се е увилчил с 12 % до 685 милиона евро. Като вносът и износът растат по равно. За 2016 година износът към Македония е в размер на 390 милиона евро, а вносът 245 милиона евро, допълни Манолев. През последните 10 години Гърция е на трето място по чуждестранни инвестиции у нас с над 3,7 милиарда евро. Преносът на товари и хора при завършване на магистрала "Струма" ще увеличи значително тези положителни цифри, обясни Манолев.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 21:20 · 31.08.2017
за кой бизнес,на тиквата и сие ли?
Потребител · 19:31 · 31.08.2017
ПРЕДСТОИ МНОГО НОВИ И СКЪПИ ДЖИПКИ ИЗ УЛИЦИТЕ НА БЪЛГАРИЯ И МНОГО НОВИ ЗАМИНАЛИ ЗА ЧУЖБИНА. ВСИЧКО ЩО Е С КОСТЮМ НЕЗАВИСИМО ДАЛИ Е ПОЛИТИК ИЛИ БИЗНЕСМЕН Е ОТРЕПКА. БОКЛУК. КРАДЕЦ.
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент