Ново кръгово кръстовище в Пловдив

Ново кръгово кръстовище в Пловдив | StandartNews.com

6 млн. лв. са нужни за преасфалтиране на активната лента на АМ „Тракия" в посока Стара Загора, каза министърът на регионалното развитие Николай Нанков при пускане на движението по две нови пътни връзки на пътен възел „Плодовитово". Подготвя се постановление на МС за осигуряване на ресурса и след одобряването му, работата по трасето ще започне през септември, след края на активния летен сезон, така че да приключи до края на годината.

Министър Нанков обяви, че предстои подписване на договор и старт на реалното изпълнение на уширението на пътя Пловдив – Асеновград с цел осигуряване на безопасност на пътуващите по направлението. Финансираният от Оперативна програма „Региони в растеж" проект ще се изпълнява при поетапно затваряне на участъци и с необходимата организация на движение и затова регионалният министър призова за търпение. Предвижда се да има ново кръгово кръстовище на околовръстния път и входа на Пловдив, за да се улесни трафикът към Смолянска област.

Председателят на пътната агенция Инж. Дончо Атанасов информира, че в рамките на месец се очаква да стартират два проекта за рехабилитация на пътя Стара Загора – Раднево, който ще се финансира също по оперативната програма.

Министър Нанков съобщи, че ако няма обжалване на обществените поръчки, през 2018 г. може да започне ремонта на пътя Загражден – Белица и да приключи до края на годината.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай