Нанков: ТОЛ системата ще бъде факт

Министърът подозира пръст на превозвачите в жалбите

Нанков: ТОЛ системата ще бъде факт | StandartNews.com

За да спечелим войната по пътищата, трябва да спечелим войната с ТОЛ системата, а тя боксува от година и два месеца, обяви министърът Николай Нанков пред БНТ. В петък трябваше да бъдат отворени офертите, фирма обаче е подала такава, но е депозирала и жалба.

Обикновено всичко идва от лица, които нямат интерес да се въведе електронната винетка", отсече Нанков. "С въвеждането на ТОЛ системата най – натоварени ще бъдат тежкотоварните автомобили. България е страната с най – ниското таксуване при преминаване през територията й. Логиката е електронната винетка да не превишава стойности на сегашната винетка. Ще има по-гъвкав модел на ценообразуване. Ще има възможност за еднодневна електронна винетка и винетка уикенд. Годишната ще трае една година от датата на закупуване", продължи Нанков.

Процедурата по изграждане на тол системата е на финалната си права. Има подадени 6 оферти и се очаква решението на съда по подадените жалби. Ако решението е в полза на възложителя, ще бъде назначена комисия за разглеждане на офертите. В обозрими срокове тол системата ще бъде факт, завърши министърът на реогионалното развитие и благоустройство.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай