11:15 ч.

29.11.17

1 мин.

0

0

0

Нанков: Прогнозираме икономически растеж до 4%

от редактор |

Нанков: Прогнозираме икономически растеж до 4%

Прогнозираният икономически растеж ще достигне почти 4%, заяви министър Николай Нанков по време на съвместен брифинг на МРРБ и агенция Пътна инфраструктура. "През тези 7 месеца стартирахме проекти за почти милиард и половина лева. Това ще даде глътка въздух на строителния бранш", каза той.


"Ако трябва да коментираме големите обекти - това са АМ Струма, АМ Хемус", каза той. Общо сумата за стартираните договори е почти половин милиард лева.


Изключително важен участък е част от коридор номер 10 - това е участъкът от София до Калотина и в петък ще бъдат отворени офертите по единия ЛОТ, каза министър Нанков. Ремонтирани са 193 км по Оперативна програма "Региони в растеж". Предстои и рехабилитация на пътища на още над 200 км. Ремонтират се 30 км от второкласния път Варна - Добрич, стана ясно още от думите му.


Министърът изброи десетките пътните участъци, които се рехабилитират. Той подчерта, че АМ "Хемус" е приоритет.


"По отношение на най-тежкия участът от АМ "Струма" изминахме не малък път, избрахме трасе и там съобразно графика края на 2019 г. може да започне реалното строителство, като 2023 г. може да се приключи цялостно с АМ "Струма", каза Николай Нанков.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент