На дискусия на "Стандарт": Схеми и мерки за производителите и фермерите

На дискусия на "Стандарт": Схеми и мерки за производителите и фермерите | StandartNews.com

На дискусията на в. "Стандарт" в Кърджали "Да! на българските региони" земеделският министър Десислава Танева акцентира на схемите и мерките, по които могат да кандидатстват производителите и фермерите.

Тя съобщи, че на 26 юли е предвидена дискусия в сферата на животновъдството, ще се обсъждат възможностите за подпомагане на говедовъдството и овцевъдството в по-малките ферми, както и в средните стопанства в планинските и полупланинските региони.

В тази връзка Танева припомни, че миналата година има ръст при отглеждането на крави с 15 %, при отглеждането на овце също се наблюдава ръст, 16 на сто е увеличено оранжерийното производство.

Днес се провежда дискусията на вестник "Стандарт" и КРИБ на тема "Да! на българските региони - Кърджали". В нея участват 4 министри - Лиляна Павлова от МРРБ, Десислава Танева - министър на земеделието, Зорница Русинова - министър на труда и социалната политика, Николина Ангелкова- министър на туризма.

В разговорите участват и зам.-министърът на икономиката Даниела Везиева, Диян Стаматов - зам.-министър на образованието, както и народните представители от региона Цвета Караянчева от ГЕРБ, от ДПС Ердинч Хайрула, Мустафа Ахмед и Салиха Емин.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай