МВР с национална акция срещу некачественото месо

МВР с национална акция срещу некачественото месо | StandartNews.com

В периода от 22 декември 2017 г. до 14 януари 2018 г. бяха извършени съвместни проверки на магазини и складове за преработка на месо, както и на моторни превозни средства, натоварени с месни продукти. Те са реализирани на територията на цялата страна от служители на СДВР и на областните дирекции на МВР, представители на Националната агенция за приходите, Българската агенция за безопасност на храните, Комисията за защита на потребителите и Агенция „Митници". Съвместните действия бяха координирани от ГД „Национална полиция".

Общо 1258 обекта – магазини, складове за съхранение и преработка на месо, и 1709 моторни превозни средства, превозващи месо и местни продукти, са инспектирани в периода. В резултат на предприетите действия е наложена забрана за продажбата на общо 53 840, 905 кг месо и местни продукти, поради изтекъл срок на годност, други 201, 700 кг месо са иззети от физически лица, които са продавали стоката без документи за произход. Най-голямо количество месо е иззето от обекти във Велико Търново – 37 533 кг, Търговище – 20 910 кг, Ямбол – 2500 кг и Пловдив – 1300 кг.

За установени административни нарушения са съставени общо 38 акта и пет протокола. Четири от тях са съставени в София, три – в Пловдив и Кюстендил, два – в Стара Загора и Габрово.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай