Министър Седларски: Ще намалим административната тежест

Министър Седларски: Ще намалим административната тежест | StandartNews.com

„Търсим всички възможности за намаляване на административната тежест чрез подзаконови нормативни актове. Диалогът с бизнеса е сред основните ангажименти на министерството". Това заяви министърът на икономиката Теодор Седларски по време на среща с представители на Асоциацията на индустриалния капитал в България.

От страна на министерството на срещата присъстваха и зам.-министърът на икономиката Лъчезар Борисов и главният секретар на Министерството Владимир Туджаров. АИКБ беше представена от Васил Велев - председател на Асоциацията, Илия Келешев - председател на Българската браншова камара „Машиностроене", Румен Атанасов - председател на Българска асоциация на електротехниката и електрониката и Бойко Недялков, член на УС на „Торготерм".

Въпросите, които поставиха работодателите по време на срещата бяха свързани с обучението на кадрите, прозрачността при организиране на обществени поръчки, намаляването на регулаторните режими до минимално изискуемото от ЕС законодателство, отпадането на клас „прослужено време", както и мерки за намаляване на административната тежест. Васил Велев подчерта, че основният проблем за членовете на АИКБ от години е осигуряването на кадри за бизнеса. „Трябва да има насърчаване на реализацията на кадрите в страната за професиите, които изпитват недостиг на специалисти", каза г-н Велев. Според него трябва да се направи актуализация на учебните програми с активното участие на представители на утвърдени предприятия, водещи в своята област.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай