Министър Караниколов: Станахме атрактивна дестинация за инвестиции

Министър Караниколов: Станахме атрактивна дестинация за инвестиции | StandartNews.com

България се развива като атрактивна дестинация на инвестиции в производството, обяви министърът на икономиката Емил Караиванов пред дипломатически корпус. Караиванов и представителите на чуждите държави посетиха "Тракия икономическа зона".

За нас е важно доверието на инвеститорите, затова следим резултатите от допитванията до бизнеса. Разчитаме и на чуждестранните търговски камари и работодателските организации, каза още министърът на икономиката, цитиран от "Фокус".

Той обяви също, че подобни икономически зони могат да се изградят в Стара Загора, Кърджали и Смолян. Вече са започнали разговори с Министерството на икономиката. "Тук много тясно си сътрудничат както публично-частното партньорство от една страна, така и Общините и държавата", коментира областният управител на Пловдив Здравко Димитров.

Визитата на ръководителите на дипломатическите мисии и представителствата на международните организации, акредитирани в България, се организира от Министерството на външните работи, съвместно с Министерството на икономиката, Министерството на туризма и „Клъстер Тракия икономическа зона".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай