09:45 ч.

14.07.17

1 мин.

0

6

0

Менда Стоянова: Заплатите скочиха с 9,8% за година

от редактор |

Менда Стоянова: Заплатите скочиха с 9,8% за година

Синдикатите поискаха в бюджет 2018 да се заложат 918 млн. лв повече, в сравнение с тази година, за заплати на заетите в бюджетната сфера, заяви председателят на комисията по бюджет и финанси Менда Стоянова пред БНТ


"От КНСБ настояват в различните бюджетни сектори увеличението да бъде от 10-20 %, обясни тя. - За някои дейности искат и по 25 % увеличение. За първото тримесечие на 2017 година, средната работна заплата е с 9,8 % ръст в сравнение с 2016."


Според нея, хората не усещат увеличението на заплатите, защото базата е много ниска. "Проблемът е, че много хора получават много ниски доходи. Българинът след толкова много години не се е научил, че няма кой да се грижи за него, че той трябва да се грижи сам за себе си, да бъде проактивен. Той има възможност да промени своята квалификация", поясни тя.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 12:30 · 17.07.2017
и аз така мисля, че българинът крайно време е да започне да се грижи за себе си-примерно-като е видял, че веднъж избрани депутати не вършат работа-ами на следващите избори им покажи червен картон-ето я грижата за благосъстоянието
Потребител · 18:31 · 15.07.2017
МЕНДА , Вие бързо се грижите да приберете парите обратно, чрез монополите и приходните агенции като КАТ, НАП, ДАЙ и други държавни рекетьори! Пример път се скапва слагаш знак 20 км/ч и почваш да снимаш - милионите валят!!! Даже няма смисъл да ремонтираш пътя!!!
Потребител · 10:38 · 14.07.2017
При средна заплата 650-700лв.къде мислите ,че ще отидат младите и образовани хора?Ами в самите държавни структури редовите работници с висше образование работят за по 700лв.до побъркване.В НАП има длъжности по т.н. ПМС при които заплащането е по - малко от минималната работна заплата. И това е държавна структура.Това какво ви говори?Държавата произвежда роби, и те са и изгодни.За частния сектор изобщо няма да говорим
Потребител · 10:27 · 14.07.2017
Ama ti kolko vsimadch i kakvo tolkova rabotisch samo kaesch predi bkp sega gerb menda tursko ime li e
Потребител · 10:09 · 14.07.2017
Моля, не отчитайте неверни данни. Образованите хора бягат от България, защото не получават това за което са учили и работят. По никакъв начин Държавата не стимулира младите хора, тези с образование. Как да останат? Нали знаете кой остава - след 10 години ще разберете.
Потребител · 10:06 · 14.07.2017
Кои заплати ? вашите ли!
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент