КРИБ: Не се намесваме в работата на независимата съдебна власт

КРИБ: Не се намесваме в работата на независимата съдебна власт | StandartNews.com

Председателят на най-голямата работодателска организация КРИБ Кирил Домусчиев и Изпълнителното й бюро се разграничиха по категоричен начин от опитите за внушения, че се опитват да се намесят в работата на прокуратурата по случая "Дунарит". Ето и становище им, което бе изразено с декларация:

Уважаеми представители на медиите,

Във връзка с изявление на АОБР за Дунарит, изпратено днес в 12.45 ч., Ви информираме, че меродавен е текстът, който е подписан от името на трите организации в АОБР – АИКБ, БСК и БТПП, без КРИБ. Изявлението не е одобрявано от нас и включването на КРИБ е техническа грешка.

КРИБ не се е присъединил към това изявление, тъй като няма решение на Управителния съвет на КРИБ. Председателят на КРИБ г-н Кирил Домусчиев е в чужбина, а заместник-председателите, както и преобладаващата част от членовете на УС, са в отпуск.

Решение би могло да бъде взето едва на първото заседание на УС на КРИБ през м. септември. Принципна политика на КРИБ като най-голямата работодателска организация е да не се намесва в работата на независимата съдебна власт (съд или прокуратура), поради което КРИБ не може да се включва в такова изявление.

С уважение, Изпълнително бюро на КРИБ

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай