11:05 ч.

21.03.18

1 мин.

0

2

0

Келнер купува и "Теленор" за 2,8 млрд. евро

от редактор |

Келнер купува и "Теленор" за 2,8 млрд. евро

Очаквана новина! Чешкият милиардер Петр Келнер купува и "Теленор" след Нова телевизия. За сделката бе официално съобщено от "Теленор" днес.


Освен българският бизнес, са продадени и активите в Централна и Източна Европа (ЦИЕ) на купувача PPF Group за сумата от 2,8 милиарда евро (приблизително 27 милиарда норвежки крони). Трансакцията включва изцяло притежаваните от Теленор предприятия в Унгария, България, Черна гора и Сърбия, както и доставчика на технологични услуги Telenor Common Operation.


През 2017 г. компаниите на "Теленор" в ЦИЕ са донесли на групата приходи от приблизително 11,8 милиарда норвежки крони или 9% от общите приходи на Теленор Груп. Приходите преди данъци, лихви, амортизации и отчисления на компаниите достигат 4,1 милиарда норвежки крони или 8% от общите на групата. Компаниите имат общо над 9 милиона клиенти и около 3 500 служители.


Петр Келнер е определян от Forbes като най-богатия човек в Централна и Източна Европа със състояние от 16 млрд. долара. Групата му PPF Group е най-голямата частна инвестиционна група в ЦИЕ, която управлява активи на стойност приблизително 35 милиарда евро. PPF Group инвестира в различни сектори, включително банки, потребителски финанси, недвижими имоти, миннодобивна дейност и телекомуникации. През 2013 г. групата придоби подразделението на O2 в Чешката република от "Телефоника", а през 2018 г. -"Нова Броудкастинг Груп" в България.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

май · 14:10 · 07.04.2018
наште кенлери и бармани, закъсняха!?
Потребител · 13:55 · 22.03.2018
ЕДИН КЕЛНЕР КПИЛ НОВА ТВ,СЕГА И ТЕЛЕНОР И НЯМА ПРОТЕСТИ,А ЕДНА ПАЗАРДЖИШКА ГИНКА КУПУВС ЧЕЗ - И ВОЙНА. ДАЛИ ДЕБИЛИТЕ РАЗБРАХА ЗАЩО Е ТАКА. АМИ КОМУ ПУКА ЗА НОВА,ЗА ТЕЛЕНОР,КАТО МОЖЕ ДА СИ ПУСНЕ И ДА ГЛЕДА ДЕСЯТКИ ДРУГИ. НО О О О КАТО ТИ СПРАТ СВЕТЛОТО,ТОПЛОТО,ПРОИЗВОДСТВОТО...КЪДЕ ОТИВАШ - НИКЪДЕ,ДА НЕ ГОВОРИМ ЧЕ КАТО НАТОВЦИ СКОРО ВЛИЗАМЕ ВЪВ ВОЙНА С ВЕКОВНАТА НИ ПОРОБИТЕЛКА ...ТО ПАТРОНИ ,КАЛАШНИЦИ,БОМБИ И ПР....Т.Е. БИТОВАТА И ДЪРЖАВНАТА НИ СИГУРНОСТ ,Т.Е. ЖИВОТА НИ - НА КИНО.РАЗБРАХТЕ ЛИ ГЕРБЕРОМАСТИЙКИ.НА КИН
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент