Караниколов: Цените на ВМЗ за 10% по-ниски - Икономика - Стандарт Нюз


11:35 ч.

06.10.17

2 мин.

0

0

0

Караниколов: Цените на ВМЗ за 10% по-ниски

от редактор |

Караниколов: Цените на ВМЗ за 10% по-ниски

Не очаквам опозицията да ни похвали, заяви той


ВМЗ даде цени с 10% по-ниски от тези на "Емко". Към момента от третата страна са поискали информация какъв ще е срокът за забавянето, без да питат кой ще е производител. То ще е в 6 седмичен срок, но по-ниската цена ще го компенсира. Изработката ще бъде от Кинтекс и съответно ВМЗ и те ще реализират печалбата, коментира министър Емил Караниколов на извънреден прибифинг, след като "Емко" отново получи лиценз. 


Той обяви, че ще разгледа исканията на работниците на дружеството за продукцията в Бургас. Караниколов обяви, че министерството ще съдийства за продажбата й, ако тя отговаря на изискванията. 


Аз не очаквам от тези, да ги наречем опозиция, да похвалят действията на правителството, отсече министърът на икономиката. "По темата Дунарит": имахме залог за търговското дружество. От „Дунарит" платиха, изчакваме процедурата, за да бъде вдигнат залога", заяви Караниколов. Той допълни, че чака проверките, които нареди в дружествата от военната индустрия. 


Междуведомственият съвет взе единодушно решение за възстановяване на спрения лиценз на "Емко". От полицията е констатирано, че са отстранени нередностите, които имат пряка опасност към населението и работниците в дружеството. Разбира се, има и предписания, които дружеството трябва и съм сигурен, че ще изпълнят. Те ме увериха в разговор, че работят 24 часа за отстраняване на тези нередности. Но те в никакъв случай не са свързани с пряка опасност за населението и работниците, заяви още Караниколов. 


Следствие на това от полицията предлагат да бъда възстановен лицензът. Докладът е повече от 30 страници и днес бе разгледан, завърши той.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент