Караниколов: Не съм развалил аз договорите на "Емко" - Икономика - Стандарт Нюз


18:25 ч.

06.10.17

1 мин.

0

1

0

Караниколов: Не съм развалил аз договорите на "Емко"

от редактор |

Караниколов: Не съм развалил аз договорите на "Емко"

НАП и полицията са търсели други документи там, обяви министърът


Министърът на икономиката Емил Караниколов беше категоричен пред bTV, че не е давал указания да се прекратяват договорите на държавния оръжеен посредник „Кинтекс" с „Емко". "Няма такава моя санкция. „Кинтекс" е извършил анализ на търговския риск и за да обезпечи изпълнението на договора с третата страна е предприел тези действия, като е прекратил договорите, ВМЗ са встъпили в изпълнението им и в момента тази продукция се изработва", отсече той.


Караниколов подчерта, че това е търговски спор. „Аз не се бъркам в работата на дружествата", каза той и допълни, че  влизането на служители на НАП в „Емко" няма нищо общо с казуса с лиценза.


Има запор на акциите на трето дружество, което „Емко" казва, че му е собственик. Няколко пъти органите на НАП са се опитали да получат официално тези акции, отказано им е. Полицията пък е длъжна да окаже съдействие на всеки държавен орган, който има някаква процедура, обясни той.


Не са проверявали документи на „Емко", търсят съвсем друга собственост, блокирана от българската държава по съвсем друго производство, допълни министърът.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 19:24 · 07.10.2017
Тоя рано или късно ще е поредния бушон клиент на правосъдието! Много е важно дали неговите покровители ще запазят контрола върху следствието и прокуратурата!
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент