10:00 ч.

06.09.17

2 мин.

0

5

0

Караниколов: "Дунарит" не е на Гебрев

от редактор |

Караниколов: "Дунарит" не е на Гебрев

Финансово разузнаване ще рови плащанията в дружеството


Вчера имаше изявления за собствеността на „Дунарит" и Емилиян Гебрев. Същото лице не е собственик, няма го в търговския регистър, обяви министърът на икономиката Емил Караниколов на пресконференция по горещата тема с опитите да не позволи на държавата да си върне дружеството. 


Продължава да има проблем със собствеността на „Дунарит". Към момента собственик си остава дружеството "Кемира", което е собственост на Цветан Василев и към момента е запорирано, и това е видно от търговския регистър. Имаше спекулации, че Министерството на икономиката отнема лиценза на "Дунарит", но това не е вярно. Поемаме ангажимент дружеството да не спира работа и работниците да запазят работните си места, продължи Караниколов.


Вакум в този бизнес няма, ако едно дружество бъде спряно, чуждестранен конкуренти идва на негово място, обясни министърът. Той разкри, че държавата е платила дълговете на "Дунарит" на синдиците на КТБ. Оттам парите трябва да бъдат преведени на кредиторите.


Относно плащането, от „Дунарит" изпратиха благодарствено писмо. После последваха две неща, които ме изненадаха. Получи се съобщение, че плащането е отхвърлено, а после се появи искане за вписването на предприятието. Двете си противоречат, допълни Караниколов. 


Въпреки всичко последваха няколко странни за мен акта. Първо, беше внесена искова молба, с която не се признава плащането, въпреки че беше извършено. След това получихме искане да се оттегли вписването на търговското предприятие. Едното противоречи на другото. И към момента заради внесения иск съдът спря производството за вписване в залог на търговското предприятие – т.е. преди да бъде продължена процедурата ДКК няма как да оттегли заявлението за кредит, продължи той.


До края на другата седмица ще е готов анализ на плащанията и задълженията на „Дунарит" и тъй като към КТБ има много свързани кредити, проверяваме каква е стойността им и към кого са насочени те, каза още министърът на икономиката. 


В медиите излезе информация, че ДКК е направила изискуемо вземането, но то не е вписано и няма как да стане изискуемо. Имахме готовност то да бъде разсрочено, а не да се плаща веднага с оперативни средства от „Дунарит", въпреки че вчера се появи информация, че парите са платени от друго място. Но работа на Финансово разузнаване е да разбере откъде са парите, обясни Емил Караниколов. 


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Тиквочев · 16:25 · 16.09.2017
Дунарит, както и Булгартабак, са на Шиши.
Росен · 18:47 · 07.09.2017
Не давайте на Василев да съсипе и Дунарит подобно на КТБ!
Янко · 17:11 · 07.09.2017
Василев трябва да е зад решетките а не медиите да тичат при него и да му отразяват мнението. Открадна толкова пари, че за такива като него и смъртно наказание е малко
Ангел Трифонов · 16:39 · 07.09.2017
"Дунарит" е същата пирамида, каквато беше КТБ отново на банкера-беглец Цветан Василев!
Иван · 15:20 · 07.09.2017
Ами не е на Гебрев, на Цецо Василев е и какво от това?!?
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент