15:03 ч.

05.09.17

1 мин.

0

1

0
Изработвате по 16 лв. на час

Българите изработват по 16 лв. на час. А в същото време за труда си получават по-малко от 6 лв. на час, ако работят по 8 часа, пет дни в седмицата и получават средната заплата за страната от 1027 лв. Заетите лица в страната са 3,619 млн., а общият брой отработени часове от тях през второто тримесечие е 1,512 млрд., обявиха от НСИ. На едно заето лице се падат 6672,2 лв. от текущия обем на брутния вътрешен продукт, като всеки зает създава средно 16 лв. БВП за един час работа. Производителността на труда се увеличава с 3,2% на годишна база. Най-висока е производителността на труда в индустрията, където за час работа се създават 16,2 лв. брутна добавена стойност. В услугите всеки зает произвежда средно 14,3 лв. за час работа, а в аграрния сектор се правят 2,9 лв. за час.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 08:36 · 11.09.2017
Щом изработваме 16лв. на час, а получаваме 6лв. на час, къде отива разликата от 10лв?И само със суха статистика ли ще ни заливате или ще направите реално нещо?
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент