Испанска фирма за спортно облекло стъпва в България

Испанска фирма за спортно облекло стъпва в България | StandartNews.com

Благодарение на работата на търговските ни представителства зад граница през миналата година германска компания разкри производство на компоненти за автомобилната индустрия в страната ни и създаде нови 200 работни места, а гръцка фирма предстои да инвестира 10 млн. евро у нас. Това бяха част от добрите примерите посочени от зам.-министъра на икономиката Александър Манолев по време на церемонията по награждаване на най-активните ни търговски аташета.

Сред другите позитивни примери посочени от заместник-министър Манолев бяха и службата ни в Рим, благодарение на която 32 стартъп компании, всяка с капитал от 2 и повече милиона евро, обмислят делокализиране на бизнеса си в България. Очаква се и испанска фирма за спортно облекло да разкрие производство в страната ни, стана ясно от неговото изказване. Той акцентира и на добрите примери за подкрепа на български компании да стъпят на чужди пазари като спомена службите ни за търговско икономически въпроси (СТИВ) в Сърбия, Унгария, Румъния, Кипър, Полша, Турция и др. Внимание бе отделено и на работата на далечни пазари като Япония, САЩ, Виетнам и др.

"Всички ние имаме една основна задача – да създадем механизмите за по-лесното и по-успешното функциониране на българския бизнес и да го подкрепим когато той прави най-важната крачка – излизането на международния пазар. Заедно с това стои и основният приоритет – да привличаме повече инвестиции, които ще дадат тласък на цялата ни икономика и ще генерират нови работни места. Затова поздравления за работата, която вършите и успехите, които пристигате", каза още зам.-министър Манолев.

Той връчи и голямата награда на търговското ни аташе във Великобритания - Таня Койчева. Второто и третото място бяха заети съответно от СТИВ - Узбекистан и СТИВ – Виетнам. Почетни дипломи получиха СТИВ - Гърция, СТИВ – Швеция и СТИВ – Канада. Наградите се връчват за 8-ма поредна година като победителите се избират по разработена методология от Българската търговско промишлена палата и Министерството на икономиката.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай