14:15 ч.

14.07.17

1 мин.

0

4

0

И министър Нанков обеща тунел под Шипка

от редактор |

И министър Нанков обеща тунел под Шипка

Макет на тунела


Тунел под връх Шипка ще има. Не защото е приоритет в предизборната и впоследствие управленската програма на ГЕРБ, а защото е жизнено важен, заяви от парламентарната трибуна министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, в отговор на въпрос от народния представител Донка Симеонова относно изграждането на тунела под връх Шипка.


Министър Нанков обясни, тунелът е от стратегическо значение за страната ни, защото ще осъществява най-бързата връзка между Северна и Южна България в централната ѝ част. „Изграждането му ще улесни транспортните потоци в направление "север-юг" и ще съдейства за преодоляване на дисбаланса в икономическото развитие на Северна и Южна България", обясни регионалният министър.


„За тунелът е възложено разработване на разширен идеен проект. Целта на разработка включва обстойни геоложки проучвания, подробно геодезично заснемане в зоните на порталите на тунела, разработване на вариантни решения на системите, свързани с вентилацията, осветлението, противопожарната система, сигнализацията, телевизионен контрол, телефонна система, централен диспечерски пункт", допълни още той.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 09:44 · 16.07.2017
За южна Румъния,тунел не трябва,там хора не живеят.
Потребител · 03:24 · 16.07.2017
ако ша ма изберете ша построим прав мост Габрово -Казанлък те политиканстват кат моя комшия от девет морета та десетото
BarakBaghdadi · 15:02 · 14.07.2017
Аре стига с тая предизборна дъвка бе! Тунел ще има....някога, когато китайците ни изкупят. Те такива ги строят за седмица....
Потребител · 14:37 · 14.07.2017
софиянски взе парите за тунела тогава за да има метро в софия и до сега бла бла бла
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент