07:45 ч.

30.01.18

2 мин.

0

3

0

Французи ще правят у нас врати за Airbus

от редактор |

Французи ще правят у нас врати за Airbus

Завод край Пловдив ще прави самолетни части. Проектът на френската компания Latecoere се финансира с 6 млн. евро по Плана "Юнкер", съобщи "Марица". През есента на миналата година Latecoere направи първа копка на предприятието. То е част от мащабен инвестиционен проект на френската група. Финансирането е на обща стойност 55 млн. евро, които Европейската инвестиционна банка отпуска на Latecoere. Повечето от средствата са за научно-развойна дейност и иновации, но пари по Плана "Юнкер" са предвидени и за новите производства в България и френския град Тулуза.


Заводът край Пловдив ще е разположен на 5000 кв. м, от които 4000 кв. м е производствена площ и 1000 квадрата - административна. Там ще се произвеждат авиационни възли за вратите на самолетите Airbus A320 и A330, както и шкафове за авионика, но без кабелите и електронното оборудване. Очаква се заетите да бъдат 200 души, повечето от тях работници. Първоначалната инвестиция е на стойност 11 млн. евро и включва изграждане и оборудване на предприятието. Предвижда се в рамките на три години общата инвестиция да достигне близо 15 млн. евро. По план трябва да заработи през март 2018 г.


Освен френската Latecoere, 23 млн. евро по Плана "Юнкер" ще вложи в България и германската софтуерна компания Software AG. Парите са част от мащабна инвестиция на обща стойност 211 млн. евро, подкрепена със 100 млн. евро от ЕИБ. "Софтуер АГ дивелъпмънт център България" развива някои от най-иновативните проекти на германската компания. Те са в сферата на бизнес софтуера и в областта на интернет на нещата (IoT), а именно IoT е предмет на европейската инвестиция.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 15:52 · 27.02.2018
Пълни глупости.Нищо от тази работа няма стане. Липсват кадри. И ....за дребни стотинки -заплата никой няма да ви работи.
бирника · 17:26 · 19.02.2018
За 750лв заплата ше правят и ядрени централи в България
Потребител · 13:53 · 15.02.2018
Според Хенри Кисинджър Още през 1920- 1930 година Уилсъновите принципи за колективна сигурност печелят последователи. Днес почти 100 години по-късно поне засега изглежда, че въпреки член 42-46 от ДЕС и общата политика за сигурност, Правителството на Борисов 3 в коалиция с патриотите се придържа сякаш по-скоро към политиката на така наречената ,,Realpolitic'' или по-скоро към политиката на т.н. Raison d état, като явно показват пред света, че не сме узрели за провеждането на политика неприсъща за 19 век
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент