20:40 ч.

27.03.18

1 мин.

0

1

0

Е29 млрд. чуждестранни инвестиции влезли у нас за 10 г.

от редактор |

Е29 млрд. чуждестранни инвестиции влезли у нас за 10 г.

Над 29 млрд. евро са чуждестранните инвестиции у нас за последните десет години по данни на БНБ. Това съобщи зам.-министърът на икономиката Александър Манолев през участниците в Международната конференция „IT Hub Connect 2018", която се организира от Американската търговска камара в България и Индийско-българската бизнес камара.


Още по-важното е, че устойчиво растат вложенията в сектори на икономиката с висока добавена стойност, подчерта Манолев. През последните 10 г. в страната ни бе създадена една много сериозна база, която ние трябва да надграждаме, посочи Манолев.


По думите му на първо място сред чуждестранните инвестиции се нарежда Холандия (с над 6 млрд. евро), следвана от Австрия (3 млрд. евро), Германия (над 2 млрд. евро) и Гърция (1,9 млрд. евро).


През 2017 г. инвестициите в преработващата промишленост са 33% от общия обем на преките чуждестранни инвестиции, следвани от секторите „Търговия и ремонт на автомобили и мотоциклети" с дял от 32%, обясни Манолев.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 10:14 · 28.03.2018
По-интересното е колко български инвестиции са излезли от България? Колко българи напуснаха Родината. Колко са влезли - виждаме и без да четем вашите "откровения".
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент