14:21 ч.

04.11.17

2 мин.

0

0

0

До лятото пускат разширението на Бургас-Слънчев бряг

от редактор |

До лятото пускат разширението на Бургас-Слънчев бряг

Разширението на участъци от пътя Бургас – Слънчев бряг трябва да е готово до началото на новия летен сезон, стана ясно при проверката на строителството от премиера Бойко Борисов, регионалния министър Николай Нанков и председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура" инж. Дончо Атанасов. 


До началото на ваканционния сезон участъкът Поморие-Ахелой и обходът на Ахелой трябва бъдат завършени и пуснати в експлоатация. В момента по трасето се извършват изкопни дейности, а от днес започват и насипи.  


При огледа беше засегнат и въпросът с исканията за кръгово кръстовище, което да свързва общинския път Ахелой – Тънково и четирилентовия обход, като ще се търсят решения. Заради оценката на въздействието върху околната среда по трасетата ще има нови водостоци, огради за земноводни и влечуги и шумозащитни съоръжения.


Беше обърнато внимание на високата концентрация на пътно-транспортни произшествия с много загинали на пътя Бургас – Слънчев бряг, който е едно от най-натоварените трасета и разширяването му е приоритет.


До началото на май трябва да приключат процедури по отчуждаване и да има издадено разрешение за строеж за участък от 1,2 км в частта на обхода на Поморие, който се очаква да започне да се изгражда през 2018 година.


Преди инспекцията на разширението на пътя Бургас-Слънчев бряг, премиерът Борисов и министър Нанков участваха в съвещание с кризисния щаб след наводненията в региона с кметовете на Бургас Димитър Николов и на Камено Жельо Вардунски и областния управител Вълчо Чолаков. Изцяло ще бъде възстановена инфраструктурата в населените места, засегнати от наводнението, за което са нужни 4,3 млн. лв. Предвижда се изграждане и на обходен път, който да изведе трафика от бургаския кв. „Меден рудник".


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент