18:52 ч.

10.01.17

1 мин.

0

1

0

До 2020 г. колите ще са повече от възможностите на пътищата

от редактор |

До 2020 г. колите ще са повече от възможностите на пътищата

През 2020 г. в България може да има 4 млн. автомобила, с което ще бъдат изпреварени възможностите на инфраструктурата, заяви пред Нова телевизия икономистът Георги Ангелов. Това, което става в София, се пренася и в други големи градове и по междуградските пътища. В петък вечер и неделя вечер магистралите са задръстени. В София няма достатъчно паркинги и гаражи, паркира се по зелените площи, коментира той.


През 1980 г. в страната е имало 1,16 млн. автомобила, а през 2014 г. - 3,5 млн., каза Ангелов, като цитира статистиката. Всяка година внасяме 200–250 хил. автомобила. Повечето са стари, новите са около 30 хил. годишно. Към 50–100 хил. се отписват, така че годишно имаме нетен ръст от 100–150 хил. автомобила. Логично е да очакваме към 2020 г. или дори преди това да имаме 4 млн. автомобила, изчисли той.


По думите му надминаваме възможностите на инфраструктурата, което означава, че трябва да се намери начин за поддръжката й.


В центъра на София синята и зелената зона регулират положението, но количеството на автомобилите изисква строежи на паркинги и гаражи, както и инвестиции в алтернативата – градския транспорт.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

baba vi · 18:59 · 10.01.2017
количеството на автомобилите ????????????
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент