Дават 100 млн. лева на стартиращи компании

Дават 100 млн. лева на стартиращи компании  | StandartNews.com

Министерство на икономиката, чрез Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност" подкрепя стартиращи предприятия с близо 100 млн. лева. Близо 30 млн. лева са договорени вече с нови компании, които разработват иновативни продукти, процеси и услуги, а за още 67,2 млн. лева ще бъде отворена до края на годината, процедура за подкрепа на нови предприемачески инициативи в приоритетни за икономиката ни сектори, както и в сектори, свързани с преодоляване на европейски и регионални предизвикателства. Това стана ясно от думите на съветника на икономическия министър Любомир Ганчев на кръгла маса на тема – "Финансови инвеститори срещат млади предприемачи от иновативни стартъпи и МСП", организирана от Съвета по иновации към БТПП.

Любомир Ганчев уточни, че създаването на повече стартиращи предприятия внася нова динамика в икономиката ни и потенциал за създаване, и поддържане на икономически растеж. По думите на съветника, ролята на държавата и в частност политиката на Министерството на икономиката, е да насърчава и подпомага стартиращите предприемачи, като е важно да се увеличи броя на фирмите във високо и средно технологичните производства и интензивните на знание услуги.

Съветникът на Министъра на икономиката запозна участниците и с реализираната програма "Техностарт", която също подкрепя стартиращи предприятия, най-вече на млади хора с жизнеспособни и иновативни бизнес идеи.
Министерството на икономиката активно си сътрудничи с всички партньори, като работодателските организации, неправителствения сектор и Асоциацията на стартиращите предприятия. По думите на съветника с това партньорство ще подпомогнем повече стартиращи фирми в България, ще насърчим повече предприемачи да започнат нов бизнес и ще популяризиране на стартъп екосистемата в страната.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай