18:10 ч.

16.05.17

2 мин.

0

0

0

Благоевград има проект за Експо център в казармата

от Владимир Симеонов |

Благоевград има проект за Експо център в казармата

Готов е идейният проект за изграждане на Експо център в района на казармата в Благоевград, който е общинска собственост. Това разкри кметът на общината Атанас Камбитов. Градоначалникът обаче уточни, че реализацията на амбициозната цел няма да стане бързо, а ще са необходими 3-4 години. Важното е, че началото е поставено, че имаме енергията, уменията и желанието да осъществим тази идея, каза още общинският управник.


Проектът предвижда построяването на огромна зала с размери 60 на 100 метра, за да може в тези 6 декара площ да се събират 6000-7000 души. Ще се вдигнат и две десететажни сгради с разгъната площ от 10 000 квадратни метра. В района има три постройки, останали от военните, които няма да се събарят. Те ще се ремонтират и ще се ползват за спортни и културни мероприятия.


Експо центърът пък ще бъде своеобразен бизнес парк, където свои бази да открият български и чужди фирми. В него ще се провеждат специализирани изложби, конгреси, презентации, фирмени тържества, симпозиуми, саминари. Няма да има никакво жилищно строителство.


„Уверено вървим към реализиране на Експо център с бизнес инкубатор, с офис сгради поради повишения интерес от ИT компании. ИТ и аутсорсинг бизнесът през последните години се превърна в силна индустрия и много от градовете в страната ни се възползват от подема й. Това е едно от решенията Благоевград да се превърне в атрактивно място за младите заради тяхното отношение към съвременните технологии", смята Атанас Камбитов.


Миналата година общината получи 62 декара от имота на казармата от Министерство на отбраната. Има всички условия и перспективи Експо центърът да се превърне в бизнес хъб в Югозапада, така че да стимулира местната икономика, да повиши нивото на бизнес активност и откриването на нови работни места. Община Благоевград води дълги години битка, за да получи терена от военните. Предишните кметове Лазар Причкапов и Костадин Паскалев така и не успяха да се преборят с министерството на отбраната и не се стигна до деактуване на собствеността.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент