13:10 ч.

14.07.17

2 мин.

0

2

0

България е отличник по продажби на коли

от Стефан Кючуков |

България е отличник по продажби на коли

България се нарежда в топ 5 на страните от ЕС с най-голям ръст на продажбите на нови коли. През юни в страната са продадени 3206 нови автомобила, което е увеличение с 31,4% спрямо същия месец на миналата година, сочат данните на Асоциацията на европейските автомобилни производители (ACEA). В ЕС по-добри резултати има само в четири държави - Румъния (47% ръст), Кипър (+46%), Литва (+40,6%) и Естония (+33,7%). Общо за първите шест месеца на годината в страната са продадени 14 749 нови коли, което също е сериозен ръст с 19,3%. Така за полугодието България е една позиция по-напред и се нарежда на четвърто място в ЕС по ръст на продажбите. По-добри резултати отчитат само в Румъния (ръст на продажбите с 27%), Хърватия (+23,6%) и Литва (+19,7%).
Влияние върху отчетения ръст на продажбите на нови коли в България оказват поръчките на автомобили, направени от държавни ведомства, както и реекспортът. Тъй като цените на някои модели коли в България са по-ниски, чужденци и задгранични фирми ги купуват от нашата страна и след това ги изнасят.
Общо за страните от ЕС продадените нови коли през юни са 1,491 млн. броя, което е ръст с 2,1% спрямо същия месец на миналата година. За първите шест месеца на годината в ЕС са продадени 8,21 млн. нови автомобила, което е увеличение с 4,7%. Най-много нови автомобили за полугодието са продадени в Германия (1,733 млн., ръст с 3,1%), Великобритания (1,42 млн., спад с 1,3%), Франция (1,1 млн., +3%) и Италия (1 млн., +8,9%).


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 14:00 · 18.07.2017
И кое е нов автомобил?
Китайска марка с 30 годишен японски двигател или румънска марка с 20 годишен френски двигател?
Колкото и да не ми се иска да го заявя по-добре е 10 годишен автомобил 2ра ръка.
Потребител · 22:02 · 14.07.2017
Когато произведете и продадете много коли ще е повод за радост не това. когатто изкупувате продукцията на друг, по работлив,умен,способен не крадлив от теб.
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент