21:15 ч.

23.02.18

2 мин.

0

0

0

Автомобилен инвеститор с интерес към зона "Загоре"

от редактор |

Автомобилен инвеститор с интерес към зона "Загоре"

Инвеститор от автомобилния бранш е проявил сериозен интерес към индустриална зона "Загоре". Фирмата е изпратила запитване към Национална компания "Индустриални зони" /НКИЗ/вчера сутринта, след като ден по-рано бе обявено, че предстои подписването на меморандум за зоната край Стара Загора. Това обяви министърът на икономиката Емир Караниколов при парафирането на документа между НКИЗ и Община Стара Загора. Инвеститорът е обявил, че има интерес към "Загоре", защото локацията е добра, а идеята в зоната да бъде изградена и цялостната инфраструктура с елекричество, ВиК и др., го удовлетворява. "Преди няколко месеца поехме ангажимент да реализираме Индустриална зона в Стара Загора. Заедно с местната власт работим ръка за ръка и съм сигурен, че тук ще изградим една от най-модерните и успешни индустриални зони в страната", каза Караниколов. Меморандумът за сътрудничество бе подписан от изпълнителния директор на НКИЗ Антоанета Барес и кмета Живко Тодоров, който благодари на министър Караниколов, че е предприел инициативата да помогне за изграждането на Индустриална зона, като по този начин ще се привлекат свежи инвестиции в града. „Това е първият министър, който реално обърна внимание на Стара Загора, за да може градът да разгърне своя икономически потенциал", каза Тодоров.


Икономическият министър подчерта, че на базата на подписания меморандум, НКИЗ ЕАД и община Стара Загора ще могат да реализират „ад хок" проект за индустриална зона при наличие на конкретен инвеститор за терена, свързан с неговото бързо развитие, както и с изграждане на необходимата инфраструктура за целите на проекта на конкретния инвеститор. Стана ясно още, че Община Стара Загора предлага на НКИЗ за индустриални цели един основен терен от 100 дка плюс още 15 дка допълнителна площ, като теренът се намира в кв. „Зора".


До момента НКИЗ ЕАД има подписани меморандуми за сътрудничество с общините в Бургас, Божурище, Враца, Сандански, Ловеч, Кюстендил, Варна, Видин, Дупница, както с областна администрация Кърджали.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент