20:20 ч.

11.01.17

2 мин.

0

3

0

"Алибаба" отваря у нас център за онлайн поръчки

от Стандарт |

"Алибаба" отваря у нас център за онлайн поръчки

 


Мощни китайски компании искат да правят завод за соларни панели и да изкупуват тютюн


Китайският гигант в електронната търговия "Алибаба" (Alibaba) иска да създаде логистичен център у нас. Идеята е оттук да се обслужват поръчките за цяла Европа и да се предлагат български храни и услуги на международните пазари. Вчера представители на "Алибаба" и други мощни китайски инвеститори се срещнаха с премиера в оставка Бойко Борисов и вицепремиера Томислав Дончев. Двамата са разговаряли с вицепрезидента на "Алибаба Груп" Лицин Сън, с президентите на китайския производител на фотоволтаични панели "Джи Ес-Солар Къмпъни" (GS-Solar Company) Чао Лин и на "ГолдПоли Груп" (GoldPoly Group) г-жа Хонг. "Джи Ес-Солар Къмпъни" има намерения да създаде завод за производство на соларни панели, а "ГолдПоли Груп"- да изкупува български тютюн. С тях бе и досегашният ни генерален консул в Шанхай Димитър Абаджиев.
Китайските инвеститори са посочили, че интересът им към страната ни е следствие от установените добри отношения между премиера Борисов и президента и министър-председателя на Китай Си Дзинпин и Ли Къцян. Обща била оценката за активизиране на двустранните бизнес контакти в последните години след българското участие на най-високо равнище в инициативата 16+1, проведените икономически форуми и създадените възможности за обсъждане на конкретни проекти между представителите на бизнеса от двете страни.
Борисов посочи, че приоритет на правителството от първия му ден е създаването на по-добър бизнес климат и стимулирането на инвестициите чрез намаляване на административните тежести и осигуряването на стабилна среда за правене на бизнес. Като предимства на страната ни премиерът в оставка изтъкна не само ниските данъци, но и стабилността, която излъчваме като финансов и икономически субект в ЕС.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 23:03 · 11.01.2017
НИЩО НЕ КАЗВАТЕ ЗА 40 РАЗБОЙНИКА. СИГУРНО ЩЕ СЕ ИЗБИРАТ ОТ НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ. ТАМ ИМА ДОКАЗАНИ ЛИЧНОСТИ КОИТО ДА КОМПАНИРАТ НА БАЙ АЛИ БАБА
Потребител · 22:02 · 11.01.2017
Китайският гигант в електронната търговия "Алибаба" e p'len s isnenadi !
Потребител · 22:01 · 11.01.2017
Kogato si por'4ash kanape v Alibaba ( Vig samo kolko podhodyashto ime sa mu slogili !) tri meseza po- k'sno polu4avash 4ift m'gki 4orapi , leko noseni no vse osht sdravi .
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент