150 млн. лв. отпусна кабинетът за ремонт на 480 км от пътната мрежа на страната

150 млн. лв. отпусна кабинетът за ремонт на 480 км от пътната мрежа на страната | StandartNews.com

Правителството реши днес да отпусне допълнителни 150 млн. лв. за ремонт на приблизително 480 км от републиканската пътна мрежа. Средствата ще бъдат осигурени чрез преструктуриране на разходи или трансфери по централния бюджет за 2018 г. Парите ще бъдат използвани за ремонт на пътни отсечки и съоръженията по тях.

Сред заложените за ремонт пътища са някои от най-натоварените в страната – Източна дъга на софийския Околовръстен път, София – Перник (през Владая), Димитровград – Хасково, Русе – Варна и др. Ще бъдат ремонтирани още магистрала "Черно море", пътят "Златни пясъци" – Варна, Карнобат – Бургас, и др.

Парите ще бъдат използвани за фрезоване на съществуващата настилка, локални ремонти, полагане на нови пластове асфалтобетонова смес, отводнителни мероприятия, ландшафтно оформяне, бетонови работи, полагане на нова хидроизолация на съоръженията, подмяна фугите на съоръженията и други.

В средата на годината Агенция "Пътна инфраструктура" обяви обществени поръчки за избор на изпълнители за поддържане на автомагистралите "Хемус", "Тракия" и "Марица" за следващите 5 години. Общата индикативната стойност е 131,2 млн. лв. без ДДС.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай