Нено Димов скочи на французи заради Русе

Нено Димов скочи на французи заради Русе | StandartNews.com

До седем дни френският завод „Монтюпе" трябва да представи програма за решаване на проблема със замърсяването на въздуха в Русе, обяви съобщи министърът на околната среда Нено Димов, цитиран от БГНЕС. Той пристигна в града специално заради въпроса с неприятните миризми.

На предприятието ще бъдат наложени санкции, ако не изпълнят задълженията, които бяха поети пред Димов. Наред с краткосрочната програма, до три месеца трябва да бъде направено проучване на система за собствен мониторинг на предприятието. Данните от нея трябва да бъдат предоставяни на РИОСВ.

От "Монтюпе" са заявили, че ще бъдат вложени почти 5 млн. евро за покриване на изискванията за опазване на чистотата на атмосферния въздух, на екологичните условия, обяви министърът. 

Имаме разбиране от страна на ръководството, че те трябва да спазват българското законодателство точно така, както биха спазвали френското във Франция и канадското в Канада. Имам уверението от ръководството на предприятието, че сроковете, които сме поставили, ще бъдат спазени. Те имат моето уверение, че ако това не стане, ще има санкции, докато бъдат изпълнени условията, заяви Димов. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай