Нено Димов: Ще бързаме, но няма да прибързваме за "Калиакра"

Нено Димов: Ще бързаме, но няма да прибързваме за "Калиакра" | StandartNews.com

Едно от желанията, заявено на работната среща, е за прекартиране на териториите, заяви министърът на околната среда и водите Нено Димов след срещата в Каварна, цитиран от "Фокус". "Следващата седмица в сряда в Министерство на околната среда и водите ще бъде проучено становището на сформираните работни групи по казуса „Калиакра", продължи той.

Срещата ще бъде между експерти на министерството и представители на работните групи, за да бъде „изчистен" планът за управление". Да бъдат разграничени  безспорно приемливите и неприемливите неща, каза още Димов.

Това ще направим с бързане, но не с прибързване, защото трябва да бъдат огледани всички варианти, така че максимален брой от хората, които са засегнати, и интересите на страната да бъдат защитени", допълни министърът.

Димов бе категоричен, че прекартирането е процес, който не може да бъде толкова бърз, колкото привеждането в действие на плана за управление. "За прекартирането ще бъдат привлечени международно признати учени, за да бъде прецизиран процесът – да се изясни спазени ли са изискванията, какво е необходимо да бъде направено още, но всичко това в средносрочен план", допълни министър Димов. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай