Мтел започва да набира проекти по програмата „Мтел еко грант"

Мтел започва да набира проекти по програмата „Мтел еко грант" | StandartNews.com

Мтел започва да набира проекти по ежегодната програма „Мтел еко грант", която финансира идеи, които да насърчат опазването на околната среда и биоразнообразието в България. Малки, но стойностни проекта в областта на екологията ще си разпределят общо 25 000 лева, предоставени от телекома. Всеки един от тях може да получи до 8000 лева финансиране, като крайният срок за изпращане на кандидатурите е 20 април.

За участие в „Мтел еко грант" могат да кандидатсват еко клубове и ученически обединения, неправителствени организации, читалища и училищни настоятелства. За поредна година приоритет ще бъдат проектите за опазването на околната среда и биоразнообразието, в които участват деца и младежи. През настоящето издание на програмата се въвежда и нов задължителен елемент – всеки един от кандидатите трябва да включва новите комуникационни технологии за търсене, използване или обмен на съдържание в съответните тематични области. Това може да става чрез ползване и създаване на мобилни приложения, информационни източници, сайтове и др.

„Мтел еко грант" се осъществява в партньорство с Фондация BCause (доскоро Фондация „Помощ за благотворителността в България" - ФПББ). Проектите преминават през селекция на три етапа. При първият, кандидатурите се разглеждат от програмния екип на Фондация BCause дали спазват основните изисквания на конкурса. Вторият етап включва подробна оценка и класиране на програмите от екипа на фондацията, на база спрямо колко те допринасят за програмата и околната среда.

В рамките на третия етап жури с участието на представители на неправителствени организации, медии и общественици разглежда проектите и взима окончателното решение кои от тях ще получат финансиране. Те се оценяват на база на това до колко ще допринесат за популяризиране на опазването на околната среда сред младото поколение, ефективност на използваните средства и капацитет за изпълнението им от кандидастващата организация.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай