Владимир Савов e назначен на мястото на подалата оставка Ралица Агайн в КФН

Владимир Савов e назначен на мястото на подалата оставка Ралица Агайн в КФН | StandartNews.com

На извънредно заседание на 21 август 2018 г. Комисията за финансов надзор (КФН) определи Владимир Савов – член на КФН за заместник, който да изпълнява правомощията на заместник-председател на КФН, ръководещ управление „Застрахователен надзор", до встъпване в длъжност на избран от Народното събрание нов заместник-председател. Решението на КФН е във връзка с решение на Народното събрание от 21 август 2018 г. за предсрочно прекратяване на мандата на Ралица Агайн - Гури – заместник-председател на Комисията за финансов надзор, ръководещ управление „Застрахователен надзор".

Владимир Савов е роден е на 24 август 1971 г. в гр. Варна. Притежава магистърска степен по бизнесадминистрация от London Business School. Магистър МИО от УНСС.

Избран е за член на КФН, подпомагащ политиката по анализ и оценка на рисковете на финансовите пазари, усъвършенстване на надзорната практика и защита интересите на инвеститорите, застрахованите и осигурените лица от Народното събрание на Република България на 24 януари 2014 г. с 6-годишен мандат.

В периода 1993 г. – 1998 г. работи в „Уникредит Булбанк", като мениджър „Кореспондентски отношения с чужбина". През 1999г. провежда стажове в департаменти „Централна и Източна Европа" и „Глобални депозитарни разписки" в The Bank of New York, Лондон. От 2000 г. до 2009 г. работи в Москва, като първоначално е старши анализатор в Brunswick UBS, а от 2003 г. до 2006 г. е заместник – директор и впоследствие - директор в банка Уралсиб Капитал, където отговаря за анализите на банковия и потребителския сектор. В периода 2006 г. - 2009 г. е директор на департамента за анализи в инвестиционната банка Credit Suisse, а от 2009 г. до 2013 г. е управляващ директор, началник на аналитичния департамент във финансова корпорация „Откритие" – най-големият частен финансов холдинг в Русия.

В досегашната си професионална кариера е натрупал богат опит в сферата на финансовия анализ и стратегии, инвестициите, капиталовите пазари, банковото дело и международните финанси. Владее английски и руски език.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай