УниКредит Булбанк с нов главен финансов директор

УниКредит Булбанк с нов  главен финансов директор | StandartNews.com

Ясна Мандац, директор „Пазарен и операционен риск и валидации" в Загребачка банка ще е новият главен финансов директор и член на Управителния съвет на УниКредит Булбанк.
„Радваме се да посрещнем Ясна Мандац в екипа на УниКредит Булбанк. Убедени сме, че идвайки от една от водещите банки от Групата – Загребачка, тя ще донесе много ценен опит и идеи така че да затвърдим лидерската позиция на УниКредит Булбанк в страната", каза Левон Хампарцумян, главен изпълнителен директор и председател на УС на УниКредит Булбанк.

Освен главен финансов директор, Ясна Мандац ще стане и член на Управителния съвет на УниКредит Булбанк след получаване на необходимите регулативни одобрения.

Ясна Мандац има богат опит в областта на финансите и управлението на риска. Тя се присъединява към дирекция „Финанси" на Загребачка банка през 2005 г. Последователно е била директор на управление „Планиране, контролинг, бюджетиране и стратегии", директор на управление "Управление на активите и пасивите" и в момента е начело на „Пазарен и операционен риск и валидации". Ясна Мандац е сертифициран финансов аналитик (CFA). Тя е сред участниците в груповата програма за развитие UniFuture.

"За мен е чест и отговорност да се присъединя към мениджърския екип на УниКредит Булбанк, който е известен в Групата като ангажиран, ефективен и сплотен. Моят опит във финансовата сфера също е натрупан в банка, която има лидерска позиция на пазара - Заграбачка банка е безапелационен номер 1 в Хърватия, както и УниКредит Булбанк на българския пазар. От тази гледна точка, съм сигурна, че ще мога да пренеса доста работещи практики на новата си позиция. Вярвам, че заедно с целия екип на дирекция "Финанси", доказал своя професионализъм в годините, ни очакват много общи успехи", коментира Ясна Мандац.

Тя ще замени на настоящата й позиция Емилия Палибачийска, която след 15 години на ръководни постове в Групата на УниКредит, ще се радва на заслужена почивка.
Емилия Палибачийска започва кариерата си в УниКредит през 2002 г., когато заема поста изпълнителен директор и член на Управителния съвет на Ейч Ви Би Банк Биохим, отговаряйки за управленията: Контролинг, Счетоводство, Операции, Организация и управление на проекти, Правно обслужване, Вътрешен контрол, Анализи на икономиката и банковия сектор. След пет години на този пост, от 2007 г. досега Емилия Палибачийска е главен финансов директор и член на Управителния съвет на УниКредит Булбанк с ресори: Планиране и контролинг, Счетоводство и регулативна отчетност, Управление на активите и пасивите, Икономически проучвания.

„Искам лично да благодаря на Емилия Палибачийска за приноса й към успеха на УниКредит Булбанк през всички години, в които тя е част от мениджърския ни екип. Ръководейки дирекция Финанси, тя допринесе много за стабилната позиция на банката, разумното управление на бюджетите и ефективната комуникация с кредитните агенции, благодарение на които УниКредит Булбанк винаги се е радвала на отлични рейтингови оценки. Като отново й благодаря, искам да пожелая на Емилия здраве и щастие във всички начинания", каза още Левон Хампарцумян.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай