17:37 ч.

17.07.17

1 мин.

0

0

0

Търгуваме с ДЦК на борсата от октомври

от редактор |

Търгуваме с ДЦК на борсата от октомври

От началото на октомври ще стартира търговията с държавни ценни книжа (ДЦК) и на Българска фондова борса. Днес Комисията за финансов надзор (КФН) ободри правилата на БФБ за регистрация и търговия на ДЦК. До 30 септември трябва да се изгради функционираща връзка между борсата и БНБ, за да заработи регулиран вторичен пазар за държавен вътрешен дълг в рамките на пазарите, организирани от БФБ.
"Убедени сме, че с добавянето на ДЦК ще обогатим палитрата от финансови инструменти, които се търгуват на борсата и ще я направим още по-атрактивна за инвеститорите. Този приоритет си поставихме в Стратегията за развитие на капиталовия пазар и работим активно това да стане факт съвсем скоро", каза Васил Големански, изпълнителен директор на БФБ.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент