Ремонтират жп гари са 4 милиона лева

Ремонтират жп гари са 4 милиона лева | StandartNews.com

За 2018 година са заделени 4 милиона лева, средства от републиканския бюджет, с които ще бъдат довършени започнати проекти от миналата година, ще се изпълняват и подобрени инвестиционни проекти. Това са: Долно Езерово, Ямбол, Айтос, Стамболийски и Шумен, като по-големи сгради", заяви пред БНР инж. Тони Грозданов - ръководител на Отдел "Изпълнение на програми с национално финансиране" в НКЖИ.

"Със средствата, с които компанията разполага, с усилията, които полага, считам, че се справя засега успешно, макар и бавно. За съжаление, това е процес, който постоянно трябва да бъде поддържан на едно високо ниво. Опитваме се и полагаме големи усилия да постигнем добри резултати", допълни Грозданов.

Той добави, че компанията стопанисва 298 гари, отговарят и за много голям брой технически сгради и помещения, които пряко са ангажирани с експлоатацията на железопътната инфраструктура.

"До момента отопляваме 57 от тях. Това са по-големите областни градове. Предприемаме и допълнителни мерки за повишаване комфорта на пътниците. За тази година сме предприели действия по още 40 такива сгради, на които да обособим топли чакални", коментира инж. Тони Грозданов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай