19:47 ч.

20.03.17

2 мин.

0

0

0

Паундът се срина след анонсирането на датата за Brexit

от редактор |

Паундът се срина след анонсирането на датата за Brexit

Паундът загуби от стойността си, като изтри последните си ръстове, след като Великобритания заяви, че на 29 март ще започне официално процедурата по напускането на ЕС, съобщи Bloomberg. Британската лира поевтиня с 0,23% до най-ниската си стойност за деня - 1,2367 долара за паунд, като заличи предишното си покачване с 0,3%.


Засиленото търсене на долари при отварянето на нюйоркската борса също натежа върху британската валута, заяви търговец в Европа, който предпочете да остане анонимен.


Британският пратеник в ЕС Тим Бъроу предаде по-рано в понеделник на кабинета на президента на Европейската комисия Доналд Туск намерението да се стартира Член 50 от Лисабонския договор, след като по-рано в понеделник и Джеймс Слак, говорителят на премиера Тереза Мей, съобщи за това пред журналисти в Лондон. Това ще сложи началото на двугодишните сложни преговори, които ще противопоставят нуждата на Обединеното Кралство от търговска сделка с ЕС срещу нагласата на ЕС, че Великобритания не трябва да получи никаква полза от Brexit.


Morgan Stanley не очаква това решение да представлява шок за пазарите и препоръчва покупки на лири, докато не стигне до ниво от 1,2900 долара. Но Goldman Sachs Group Inc е на различно мнение.


„Ние смятаме, че предстоящото задействане на Член 50 ще доведе до трудни търговски преговори, които все още не са оценени от валутата", споделя в бележка до клиентите Майкъл Калих, базиран в Ню Йорк експерт по стратегии на Goldman Sachs. „Нашата прогноза е за къси позиции на британския паунд".


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент