Нов одитор ще доказва сигурността на "Олимпик"

Нов одитор ще доказва сигурността на "Олимпик" | StandartNews.com

Застрахователят „Олимпик" ще покани независим одитор да извърши допълнителен отчет, за да допълни информацията, която не е дадена от предишния. Целта е да се потвърди съществуването на активи, като по този начин се гарантира дългосрочната сигурност на компанията и предоставяните от нея полици. Това съобщиха от застрахователя, на който в четвъртък Комисията за финансов надзор /КФН/ отне лиценза за дейност у нас.

Това стана след с решение на Министерството на финансите, Надзорен орган върху застраховането на Република Кипър, където е базирана компанията, извършваща дейност у нас чрез клон. Ограничаването на дейността на застрахователя е вследствие на недостатъчна информация по подадения от одитна фирма отчет на компанията, в частта за гарантиране на капиталовите възможности, въпреки предоставените доказателства от страна на „Олимпик", че активите са обезпечени, съобщиха от компанията. Надзорният орган е предоставил на „Олимпик" специален лиценз, който включва възможност за продължаване на дейността по вече сключени договори, изплащане на полици към клиенти – уреждане на висящи претенции и събиране на дължими към дружеството премии, както и да удовлетворява други задължения, в съответствие със закона на Република Кипър. За прилагането на специалния лиценз е назначен специален администратор – „Мазарс ООД" (Mazars Limited), независима страна, която гарантира изпълнението на лиценза и на която застрахователят сътрудничи напълно.

До 8 юни 2018 г. "Олимпик" ще осигури допълнителната информация, увериха от компанията. „Олимпик" е сред лидерите на българския пазар и е горда с липсата на задължения, актове и забавени плащания. Компанията ще предоставя допълнителна информация за развитието на процедурата в Република Кипър и ще продължи да гарантира сигурността на своите клиенти и техните полици, пише още в съобщението.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай