КФН предупреди за посредник без лиценз

КФН предупреди за посредник без лиценз | StandartNews.com

Комисия за финансов надзор предупреди всички потенциални инвеститори във финансови инструменти, че „Позитива Кепитъл" ЕООД няма право да предоставя инвестиционни услуги на територията на България. Видовете инвестиционни услуги са посочени в чл. 5 от Закона за пазарите на финансови инструменти, а именно: приемане и предаване на нареждания във връзка с един или повече финансови инструменти, включително посредничество за сключване на сделки с финансови инструменти, изпълнение на нареждания за сключване на сделки с финансови инструменти за сметка на клиенти, управление на портфейл, предоставяне на инвестиционни консултации на клиент.

„Позитива Кепитъл" ЕООД не е дружество, лицензирано от КФН или от компетентен орган на друга държава членка на ЕС. Потенциалните инвеститори следва да имат предвид, че предоставянето на инвестиционни услуги от името на „Позитива Кепитъл" ЕООД както и предоставянето на банкови сметки на „Позитива Кепитъл" ЕООД, по които да бъдат превеждани суми във връзка с търговията с финансови инструменти, е в противоречие със закона, посочват от КФН.

Квесторите Наталия Кумпикова и Николай Полинчев са назначени на инвестиционния посредник „Позитива" АД с Решение на КФН от 24.03.2017 г., а на Валентин Андонов и Александра Георгиева временно е забранено да управляват и представляват дружеството. В резултат на това решение от 24.03.2017 г. всички действия във връзка с управлението и представителството на инвестиционен посредник „Позитива" АД се извършват съвместно от квесторите, а Валентин Андонов и Александра Георгиева нямат право да подписват никакви документи от името на „Позитива" АД, в това число и договори с клиенти.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай