Хазната губи близо 330 млн. лв. годишно от неотчетени обороти

Снимка: БГНЕС архив

Хазната губи близо 330 млн. лв. годишно от неотчетени обороти | StandartNews.com

Близо 330 млн. лева губи хазната годишно от неотчитане на обороти, съобщи в предаването "Хоризонт до обед" по БНР говорителят на Националната агенция за приходите Росен Бъчваров.

По думите му - срокът за въвеждане на новите правила за касовите апарати, според които продажбата ще се отчита пред данъчните до пет минути по електронен път, е напълно изпълним: "Но условието той да бъде изпълнен и спазен от всички е да започнат всички работа в един разумен срок, защото при всички промени във фискалните устройства в последните десет години, основните трудности произтичаха от това, че работата започваше примерно 20 дни преди крайният срок, което затруднява изпълнението", каза Бъчваров.

От петък приходната агенция започна масови проверки за спазване на данъчно-осигурителното законодателство от строителните компании. Засега са установени случаи на "заплата в плик" и невнасяне на пълния размер на осигуровките.

"Но обнадеждаващото е, че няма хора към момента, които да нямат трудови договори", допълни говорителят на приходната агенция Росен Бъчваров.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай