Експерт от МФ поема Централния депозитар

Експерт от МФ поема Централния депозитар | StandartNews.com

Общото събрание на Централен депозитар избра за нов член на Съвета на директорите Надя Даскалова, държавен експерт в дирекция „Регулация на финансовите пазари" в Министерство на финансите, където тя заема тази позиция вече 10 г., съобщиха от депозитаря. Тя ще заеме мястото на Иван Такев – изпълнителен директор на БФБ-София, а мандатът й е за следващите 4 г. В Министерството на финансите Даскалова отговаря за проучването и анализа на правото и практиката в ЕС в областта на капиталовите пазари и финансовите услуги, предоставя становища по законопроекти, участва в Работна група "Финансови услуги" към Съвета на ЕС.

"Влизането на г-жа Даскалова в Съвета на директорите на Централен депозитар е пряк израз на ангажимента на държавата към развитието на капиталовия пазар в България", каза Васил Големански, изпълнителен директор на Централен депозитар.

Преди да постъпи в Министерство на финансите, близо две години Надя Даскалова отговаря на експертно ниво за внедряването на водещи международни стандарти в Централен депозитар.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай