ЕБВР готова да помага на Сирия, Либия и Алжир

ЕБВР готова да помага на Сирия, Либия и Алжир | StandartNews.com

ЕБВР обмисля да разшири дейността си за подпомагане на Сирия, Либия и Алжир. Това съобщи президентът на банката Сума Чакрабарти на заключителната пресконференция за 27-та годишна среща на институцията, цитиран от БНР. Чакрабарти е категоричен, че банката няма да се изтегли от Русия или Украйна.

Основният критерий, по който са подбрани трите държави, е географският принцип и региона, в който ЕБВР оперира, обясни Чакрабарти. "По отношение на Сирия, ние не говорим за сегашния момент. Преди да се правят конкретни стъпки, трябва да има мирно споразумение. Сега е важно да се подкрепят страните около Сирия, каквато е Йордания. В това отношение имаме много хубави истории, които да разкажем". Чакрабарти потвърди готовността на банката да участва в проекти за подпомагане на бежанците. "Алжир и Либия са много подходящи заради географското си положение. Двете страни обаче още не са подали апликационна форма. Всъщност Либия вече веднъж подаде и беше одобрена, но след това се стигна до гражданската война и нещата не бяха завършени. "

Председателят на Борда на гуверьорите на банката Имад Наджиб Фахури допълни, че подробности ще бъдат представени догодина.

Следащата годишна среща на ЕБВР ще е в Сараево.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай