Директори репортери: Посещение на данъчни вдига оборота с 20%

От началото на юли до сега са извършени над 5500 проверки по Черноморието

Директори репортери: Посещение на данъчни вдига оборота с 20% | StandartNews.com

С над 20% се увеличават търговските обороти в някои заведения и магазини по Черноморието след като данъчни инспектори посетят обектите. Това сочат наблюденията на инспекторите на НАП, които от началото на летния сезон извършват денонощни проверки по морето. Данъчните забелязват трайна промяна в поведението на собствениците на заведенията, когато те бъдат санкционирани.

От началото на летния сезон до сега по цялото Черноморие са извършени общо над 5500 проверки. Най-много санкции са наложени заради неиздаване на касови бележки, разлика между сумата в касата и отчетените обороти, липса на фискални устройства и други.

И тази година стотици данъчни инспектори съвместно с органите на МВР и Агенция „Митници" извършват лятна контролна кампания по Черноморието. Основен акцент на проверките са отчитането на обороти и издаване на касови бележки. За пръв път през тази година неиздаването на касова бележка се санкционира незабавно със запечатване на търговския обект, освен обичайната глоба. Обектите обикновено остават затворени в продължение на 2 седмици след запечатването. Запечатаните обекти по време на кампанията до този момент са 113.

Сигнали за неиздаване на касови бележки и данъчни нарушения могат да се подават на телефона на НАП 0700 18 700 или по електронна поща на [email protected]

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай