Данъчните хлопнали вратите на 113 обекта по морето

Данъчните хлопнали вратите на 113 обекта по морето | StandartNews.com

Оборотите по морето са се увеличили със 100 млн. лева, обяви bTV по данни от НАП. Обзор е поставил абсолютен рекорд с ръскт от 149%. Повишение има и в Албена - 62%, Златни пясъци – 22%, а в Слънчев бряг – 10 на 100.

Запечатаните до момента заради нарушения са 113 обекта, като един от тях е емблематичен. Преди дни служители на НАП във Варна посещават като тайни клиенти една от най-големите атракции в града през това лято – Въздушният ресторант. Закупуват куверти от по 150 лева и получават само разписка-билет. 

След проверка на касовия апарат и изваждане на междинен отчет се установи, че тази сума не е отразена във фискалното устройство", посочи шефката на варненските данъчни Милена Колева.

Изпълнителният директор на заведението Иван Йотов обяви, че  проверката е дошла в ден, в който не е имало как да се обжалва резултатът от нея - празникът на Варна 15 август. Днес Административният съд е отменил незабавното затваряне.

От НАП са хлопнали вратите и на няколко хотела, но туристите не са били гонени.  Запорирани са били само свободните стаи. От 67 обекта пък са иззети принудително над 200 000 лева от касите, тъй като собствениците им имат просрочени задължения към Агенцията по приходите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай