18:45 ч.

14.03.17

1 мин.

0

0

0

Зам.-министър Делисивков: Работим за енергиен съюз в ЕС

от редактор |

Зам.-министър Делисивков: Работим за енергиен съюз в ЕС

"България работи ефективно за изграждане на Европейския енергиен съюз, като един от основните приоритети е приемането на Пакета "Чиста енергия за всички европейци", който държавите-членки на ЕС продължават да дискутират". Това каза служебният зам.-министър на енергетиката Константин Делисивков на заседание на специализираната комисия "Енергетика" към Германо-Българската индустриално-търговска камара (ГБИТК). Пред участниците в дискусията той изнесе лекция на тема "Подготовка на българското председателство на Съвета на ЕС и Пакета "Чиста енергия за всички европейци".


Eнергетиката ще бъде приоритет при председателството на България на Съвета на EС, подчерта зам.-министърът. В национален контекст се разглежда и въпросът за енергийната сигурност и уязвимостта на Югоизточна Европа по отношение на енергийните доставки. Енергийният съюз, ключов политически приоритет на комисията "Юнкер", се фокусира върху енергийната сигурност и либерализацията на пазара.


"Подобряването на енергийната ефективност ще окаже положително въздействие върху икономическото развитие, заетостта и ще повиши конкурентоспособността на индустрията", каза зам.-министър Делисивков, като коментира очакванията за реформи и развитие на енергийния сектор.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент