18:20 ч.

16.07.17

2 мин.

0

4

0

Теменужка Петкова: Енергийната система е поставена на изпитание

от редактор |

Теменужка Петкова: Енергийната система е поставена на изпитание

Българската енергийна система е поставена под изпитание. Трябва да искаме дерогация, тоест отклонение от данните на ЕК, това е от изключителна важност за енергийната система на България, могат да бъдат засегнати 100 хиляди души. Това заяви в "Канал 3" министърът на енергетиката Теменужка Петкова, визирейки тецовете. По думите й всяка една инсталация ще се бори сама за себе си, като подготви анализ.


Тези централи не могат да работят с друг тип въглища, всяка една промяна в енергийната мощност изисква време. Ресурсът в Маришкия басейн трябва да бъде използван. Ще търсим подкрепа, общ подход и практики от Германия, Румъния, Словакия, Полша, които също гласуваха против", допълни Петкова.  


Тя обясни, че класирането след търга за студен резерв ще бъде обявено следващата седмица. "Процедурата за Регистъра на участниците е открита по време на служебното правителство. ТЕЦ Свищов притежава комплексно разрешително, но не е актуализирано според промяната на нормативната уредба. В конкурса има сигнали за участие на горивни инсталации, които не отговарят на изискванията. Класирането трябва да отговаря на всички законови изисквания", обясни министърът.


"Разчитаме на закона. Персоналът на ТЕЦ Свищов е освободен. Имам уверението, че ще бъдат осигурени необходимите служители, въпреки че не могат да бъдат взети от улицата и да запалят котела. Законът ще бъде спазен. Няма нито една горивна инсталация, която да е над закона. При ТЕЦ Русе е в процес на преразглеждане на комплексното разрешително", добави Теменужка Петкова. Министърът на енергетиката подчерта, че не по времето на ГЕРБ е бил спрян проектът "Южен поток".


'Основната цел е да запазим своите позиции като транзитьор на природен газ. Малко над 110 милиона долара са приходите от транзит", каза още Теменужка Петкова.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 11:05 · 17.07.2017
европейски ценности-какво да се прави
Потребител · 22:54 · 16.07.2017
ИДВА ДЕН ВЪВ КОЙТО ДОРИ НАЙ- ПРОСТИЯТ БЪЛГАРИН ,МАНГАЛ ,ТУРЧИН И ВСЯКАКЪВ ДРУГ ЩЕ РАЗБЕРЕ ЧЕ ЕС Е ВРЕДЕН ЗА БЪЛГАРИЯ. ДОРИ НАЙ- СЛАБОУМНИЯТ ЩЕ ГО РАЗБЕРЕ. НУЖНО Е САМО ОЩЕ МАЛКО ВРЕМЕ. ДА СТАНЕМ ПОД 3 МИЛИОНА И ДА ПОМИЗЕРСТВАМЕ ОЩЕ. ДРУГОТО ЩЕ ДОЙДЕ ОТ САМОСЕБЕ СИ
Потребител · 23:44 · 16.07.2017
@Потребител А от теб по-прост има ли ?
Потребител · 13:34 · 17.07.2017
@Потребител И ТИ ЩЕ ГО РАЗБЕРЕШ ТОВА ПЕДЕРУГО
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент